Ενημερωση φορεων - κοινοτητας

Περιλαμβάνει επιτόπιες συναντήσεις με φορείς για ζητήματα ενεργούς γήρανσης και ημερίδες στην κοινότητα με θεματικές ενότητες όπως:

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Κοινότητας για τη Νόσο Alzheimer

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – Ε.Ψ.Ε.Π. με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer διοργάνωσε  δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου», το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

       

 

 

«Η Κακοποίηση στην Τρίτη Ηλικία σήμερα.Το πρόβλημα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – Ε.Ψ.Ε.Π. διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«η Κακοποίηση στην Τρίτη Ηλικία σήμερα.Το πρόβλημα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση» το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος (Στοά Σάρκα), στα Ιωάννινα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά με παρεμβάσεις τους, η Κοινωνική Λειτουργός και Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κα. Καμπούρη Δέσποινα, οι Αξιωματικοί της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων κ. Γεωργίου Κων/νος, Αστυνόμος Α΄ και κα. Βαγγέλη Αθηνά, Αστυνόμος Β΄ και τα μέλη της Ομάδας Έργου.

Στόχος της Εκδήλωσης ήταν να αναδειχτεί το πρόβλημα της κακοποίησης στην τρίτη ηλικία, τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης μέσω και της παρουσίασης καλών πρακτικών τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό και, τέλος, το πως εμποδίζεται η ενεργός γήρανση από αυτό.

 

   

Τουρνουά αντισφαίρισης ατόμων άνω των πενήντα πέντε ετών 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – Ε.Ψ.Ε.Π. φιλοξενούμενη από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων και συμμετέχοντας στις δράσεις της 1ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού διοργάνωσε Τουρνουά αντισφαίρισης ατόμων άνω των πενήντα πέντε ετών , στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Γηράσκω εν Δράσει - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου», το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι), στα Ιωάννινα.

Η δράση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων και στελέχη της ομάδας του έργου «Γηράσκω εν δράσει» αλλά και εθελοντές, πληροφόρησαν το κοινό για την αξία της άθλησης στην Τρίτη Ηλικία.

Στόχος της δράσης ήταν η προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας και άθλησης στην Τρίτη Ηλικία και η σημασία της συμμετοχής των ηλικιωμένων σε δραστηριότητες άθλησης και συναναστροφής, ώστε ο άνθρωπος μεγαλώνοντας να απολαμβάνει ευεξία, ενεργητικότητα και καλή ποιότητα ζωής.

 

  

"H Ασημένια Γυναίκα"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση/Συζήτηση με θέμα "H Ασημένια Γυναίκα" που θα πραγματοποιηθεί, από την Ε.Ψ.Ε.Π. στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, την Παρασκευή, 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, Καποδιστρίου 20.